Press Page

Het verveelt niet snel

"Wie kennismaakt met het album Old Cold Church Road wordt verwelkomd door het openingsnummer ‘Home Town’. Een compositie in een uitvoering die de luisteraar direct omarmd en inpakt. Een nummer dat voelt als thuiskomen, wanneer je het album opnieuw opzet. Als je hier als Americana liefhebber niet voor valt, dan ben verloren voor de rest van het album. DeKlerk heeft dit liedje direct een van zijn grootste troeven ten gehore gebracht. Maar laten we er direct aan toevoegen veel nummers op dit album niet veel onderdoen voor deze opener."


Lees meer: http://8weekly.nl/recensie/muziek/het-verveelt-niet-snel/


Review: Via de Oude Koudekerkseweg naar Amerika

"Jan Piet (JP) de Klerk uit Middelburg heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Inmiddels is hij de vijftig gepasseerd. Naast zijn onderwijsbaan heeft hij een muzikale passie, die hij al bewezen heeft met eigen bands als De Niro, FINITO en JP & The Seeger Session Band. Daarnaast gaf hij les aan gitaristen als gitaristen Angelo de Rijke (Anouk, Guus Meeuwis) en Roman Huijbreghs (Navarone). In april verschijnt zijn eerste soloplaat: Old Cold Church Road. Dicht bij huis. In zijn eigen woonkamer".

JP DeKlerk

Lees meerhttp://www.popmagazineheaven.nl/de-oude-koudekerkseweg-naar-amerika


Gloedvolle Kennismaking: JP DeKlerk

"Er is een grote groep liefhebbers naar de Drvkkerij in Middelburg gekomen om de lokale muzikant JP DeKlerk te horen tijdens de doop van zijn eerste soloalbum “Old Cold Church Road”. Volgens zeggen van de zanger zelf zijn ze eigenlijk nog volop aan het repeteren voor een tournee die start in november van dit jaar. Gelukkig merken we er totaal niets van dat hij en zijn band er nog niet klaar voor zouden zijn. Het optreden van een half uur met zes liedjes wordt door naar schatting zo’n kleine honderd toeschouwers met veel enthousiasme genoten". 

JP DeKlerkLees meer: https://joostfesten.wordpress.com/2017/04/28/gloedvolle-kennismaking-jp-dekerk-drvkkery-middelburg-22-4-2017

Middelburgse Americana maakt indruk in Los Angeles

MIDDELBURG - Het album Old cold church road van Jan Piet de Klerk klinkt zo Amerikaans dat geluidstechnici in de studio in Los Angeles vroegen of hij in de buurt woonde. “Nee, in Holland”, antwoordde hij. “In Middelburg.”

JP DeKlerk

Lees meer: http://www.pzc.nl/walcheren/middelburgse-americana-maakt-indruk-in-los-angeles~ae57d560


3voor12Recensie: JP DeKlerk 'Old Cold Church Road'

"Het is fijn om een cd te krijgen waarbij de hoes al kwaliteit ademt op het moment dat deze nog in het plastic op tafel ligt. Bij ‘Old Cold Church Road’ van Middelburger JP (Jan Piet) De Klerk is men niet over een nacht ijs gegaan. Hier is aandacht besteed aan alles. Het zijn de details die deze plaat maken tot een mooie Zeeuwse parel. Hier worden folk, americana, country en pop vervlochten tot een melancholisch geheel. Met onze platte polders als surrogaat voor de Amerikaanse weidsheid".

Old Cold Church RoadLees meer: https://3voor12.vpro.nl/lokaal/zeeland/artikelen/overzicht/2017/Recensies/jp-de-klerk-old-cold-church-road.htmlCTRL.ALT.COUNTRY Recensie Old Cold Church Road

(3,5****)

Middelburger Jan Piet De Klerk is al jarenlang het kopstuk van JP & The Seeger Session Band, een groep gevormd naar het voorbeeld van het gezelschap waarmee held Bruce Springsteen indertijd aan de slag ging met materiaal van Pete Seeger. “Old Cold Church Road” is echter een album voor eigen rekening. Met als titel een wel erg letterlijke vertaling naar het Engels van zijn adres, de Oude Koudekerkseweg in Middelburg.

En ik moet zeggen, dat ik heel erg gecharmeerd ben door wat De Klerk op het onder de productionele auspiciën van Angelo de Rijke in Uncle Gabe’s Sound Studio in Eindhoven ingeblikte “Old Cold Church Road” brengt. Noem het maar prima Americana met zo nu en dan wel duidelijk hoorbaar de invloed van zo menig een seventies rocker, voorop de al genoemde Springsteen natuurlijk.

Lees meer: http://www.ctrlaltcountry.be/JP de Klerk vindt inspiratie dichtbij huis

MIDDELBURG - Jan Piet de Klerk uit Middelburg is bijzonder tevreden over zijn solo-album Old Cold Church Road. In de afgelopen twee jaar schreef hij de liedjes en nam ze op in Eindhoven, met onder anderen gitarist en producer Angelo de Rijke. Samen kwamen ze op het stoutmoedige idee om de opnames in de Verenigde Staten te laten mixen en masteren. Die droom werd realiteit. Het leverde een fantastische ervaring op en nuttige connecties.

Lees meer: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2017-04-14/1108491/jp-klerk-vindt-inspiratie-dichtbij-huis#.WP9l2cZcJPY