JP DeKlerk

JP deKlerk is een Engelstalige singer-songwriter uit het Zeeuwse Middelburg. Na succesvol jaren als frontman van JP & The Seeger Session Band bracht JP in 2017 zijn eerste solo album Old Cold Church Road uit. “Prachtige songs op het snijvlak van Country, Folk en Rootsrock” stelt Lust For Live, dat het album bekroont met 4 sterren. Het nummer ‘Home Town’, waarin JP deKlerk zijn vroegste herinneringen aan het Middelburgse uitgaansleven bezingt, gooide hoge ogen en wordt door oa BLØF-zanger Paskal Jakobsen geroemd.

In november 2019 volgt een tweede album getiteld Rock & Roll Principal. Het bevat onder andere de singles Fragile Paradise en Top of the World, die beiden met videoclip eerder dat jaar werden uitgebracht.

3voor12 bestempelt JPdeKlerk als ‘De Zeeuwse Boss’ en ‘cultheld die met zijn fantastische rockband, een rasp in zijn stem en een enorm charisma iedereen in de zaal zo weet in te pakken, alsof je in zijn woonkamer staat’. Liedjes van deKlerk brengen je van een Middelburgse kroeg naar de Vlissingse Boulevard en van Parijs naar New York. Ze gaan over liefde en trots, zorg om de klimaatverandering, onrecht of wereldvrede. Altijd recht uit het hart en altijd met passie vertolkt.

JP deKlerk treedt bij gelegenheid ook als duo of trio (semi-) akoestisch op. JP stond in november 2018 in Koninklijk Theater Carré als support voor The Dire Straits Experience en speelde augustus 2019 tijdens de Nationale Herdenking van 75 jaar Vrijheid in Terneuzen.